intens geluk

Het is een zoektocht gebleken iets te vinden waar we Jens écht gelukkig mee konden maken. Activiteiten en uitjes waar je kinderen van zijn leeftijd over het algemeen blij mee maakt vallen al snel af door zijn prikkelgevoeligheid. Een plek waar andere mensen, kinderen, geluiden en indrukken zijn maken het voor Jens al snel te veel. En veel dingen die je kan doen binnenshuis trekken te weinig zijn aandacht. Zand en gras zijn tastprikkels die hij maar moeilijk kan hebben, verf aan zijn handjes geeft vaker verdriet dan plezier. Het bleek een uitdaging, maar de oplossing was simpeler en dichterbij dan we hadden kunnen voorzien.

Een stromende kraan, een klein laagje water in het badje buiten, een plas op de grond of het zwembad bij opa en oma. Ons kind wordt intens en puur gelukkig van water. Hoe zijn koppie begint te stralen als hij beseft dat hij het water in mag, hoe zijn lijfje die het vaak te verduren krijgt zichtbaar ontspant in het water, het is goud waard!

En ook hierin leerde wij weer een belangrijke les. Het hoeft niet groots, het hoeft niet duur, het hoeft niet veel of ver van huis. Wij zijn intens gelukkig als hij dat is, en simpel water maakt hem gelukkig. Ik geloof dat iedere ouder geniet als ze hun kind zien genieten in het water, maar ik gun iedere ouder dit gevoel wat wij ervaren. Het niet verlangen naar meer of groter, maar intens en zielsgelukkig zijn in het meest simpele samenzijn. Het pure en eerlijke geluk. Meer hebben wij oprecht niet nodig. Hoe rijk ben je dan?

Jens leert ons iedere dag opnieuw lessen die ons doen beseffen waar het écht om gaat in het leven. Ondanks alles prijs ik me gelukkig met de kansen die hij ons geeft, door te laten zien waar leven en geluk daadwerkelijk om gaat. En daarmee denk ik dat wij dankbaarder en gelukkiger in het leven staan dan de gemiddelde mens die in de huidige maatschappij naar meer blijft streven. Samen zijn, écht samen zijn, is álles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s