Ongenode gasten

En daar was het volgende virus. Begrijp me niet verkeerd, wij zijn best gastvrij. Maar inmiddels ben ik wel klaar met die onaangename en ongenode gasten. Al maanden blijven ze maar komen, en als ze er eenmaal zijn laten ze zich maar moeilijk wegsturen. Bestaat er een Nee/Nee sticker voor bacteriën en virussen? Dan plak ik die per direct op mijn brievenbus.

Al maanden wordt Jens gekweld door het ene na het andere ziekteverschijnsel. Luchtweginfecties, oorontstekingen, verkoudheid, longontstekingen en buikgriep, allemaal vinden ze het nodig langs te komen en te blijven hangen. En zelfs als we ze bruut weg sturen komen ze gewoon terug, de brutaliteit. Ze komen en nemen ongemak en koorts met zich mee. Alles wat Jens precies niet kan gebruiken. Het maakt hem op alle gebieden slechter en kwetsbaarder. Gister kregen we bezoek van meneer Buikgriep. Ik heb hem nog vriendelijk verzocht het pand te verlaten, maar dit leek hem niet te deren.

20190307_171919.jpg

Jens zit dus sinds vandaag aan een pomp met voeding waardoor hij 24 uur per dag kleine beetjes voeding en vocht binnenkrijgt, waarmee we hopelijk een opname kunnen voorkomen. Zo ontlasten we zijn maag en darmen tegen de ongemakken die meneer Buikgriep met zich mee brengt en voorkomen we hopelijk uitdroging en dat zijn energie niveau nog verder daalt met alle gevolgen van dien.

IMG-20190308-WA0005

Ik heb overwogen ons huis hermetisch af te sluiten, de muren in te pakken in bubbeltjesplastic en niemand meer in of uit te laten, maar ook dat is niet echt een reële optie. Dus blijf ik voorlopig maar hopen dat de lente zich snel aandient en we de goede kant op gaan.

Een gedachte over “Ongenode gasten

  1. Ondanks de ernst natuurlijk van dit niet welkom zijnde bezoekersstel, moest ik toch ook wel even glimlachen om de humoristische manier van je schrijven. Dat de lente voor jullie morgen, of liever nu, op de stoep staan.
    Ireen💖

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s