Een dag om te vieren

20181230_111721

Vandaag is een speciale dag. Ons lieve, beste vriendje wordt twee jaar. 2 jaar geleden was je daar. Niet langer met zijn tweetjes, maar een gezin. Iets waar we al zolang van droomden en voor vochten. Met stip op nummer 1 het mooiste wat ons ooit is overkomen. Twee jaar geleden waren we op slag verliefd. Op jou, op elkaar en op ons gezinnetje. Niets was vanaf dat moment belangrijker, en wat vroeger belangrijk was leek er niet echt meer toe te doen. Een klein, bloot en hulpeloos wezentje die met zijn verschijning, bij die eerste ontmoeting, ons leven totaal veranderde. Onze harten vulden zich met een nieuw soort oneindige liefde. Allesoverstijgend en intenser dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Vanaf het allereerste moment hoorde je niet alleen bij ons, maar was je deel van ons. De liefde nestelde zich in iedere vezel van ons lijf. Een liefde die vanaf dat moment alleen maar groeide en niet meer weg te denken is uit ons bestaan.

Vandaag is een dag om stil te staan. Een dag om te vieren dat je ons al twee jaar, iedere seconde van de dag, trots en intens gelukkig maakt. Ik denk terug aan al die mooie momenten samen. Maar ook aan alles wat je in je jonge leventje al zo dapper hebt doorstaan. Hoe je sterker bleek dan menig volwassene en hoe wij van je mochten leren. Hoe je nu al laat zien wie je bent. Zacht en lief, een doorzetter pur sang. Met een eigen wil en bewonderenswaardig vermogen te blijven proberen. Grappig ook, je gevoel voor humor schemert dagelijks door in je pretoogjes en heerlijke lach. Het vermogen ons duidelijk te maken wat je wil zonder te kunnen praten. En hoe je ons kan troosten en liefhebben met dat kleine handje over onze wangen.

Het is een dag waarop vooruit kijken me bang maakt. De onwetendheid van wat het komende jaar ons zal brengen beangstigend blijkt. En aan de andere kant er voor zorgt dat leven in het nu een veel grotere en mooiere rol krijgt. De alledaagse en ogenschijnlijk kleine dingen grootser zijn dan ooit tevoren.

Vandaag vieren we jou! Niet met toeters en bellen, slingers en confetti. Vandaag vieren we jou op een manier die bij je past. Rustig, samen en in het nu. Met subtiele versiering die je niet zal overprikkelen. We vieren je nog net een beetje meer dan we normaal al doen. Dankbaar voor wie je bent en wat je ons brengt. En met chocolademousse. Want dat lukt je en net als mama kun je intens genieten van papa’s mousse. Het is jouw dag. Jouw feestje zonder slingers, maar met het besef dat we dit feestje vieren in ons hart. En in ons hart hangen iedere dag de vlaggen voor je uit. Wij vieren jou vandaag met nog een beetje extra liefde, knuffels en kusjes. Met nog een beetje extra besef dat niet de ballonnen het feest maken, maar de normale, maar o zo speciale, alledaagse momenten met jou om ons heen.

20181230_112448

3 gedachten over “Een dag om te vieren

  1. Dag Lisanne, wat schrijf je toch prachtig. Het stroomt zo recht mijn hart binnen. Gefeliciteerd en dat het nieuwe levensjaar van Jens duidelijkheid mag geven, hoe dan ook. En dan zal ik nu heel zachtjes
    “lang zal Jens leven” zingen…… lieve groet van Ireen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s