Help ons het Ronald McDonald kinderfonds te helpen!!

Als je kind wordt opgenomen in het ziekenhuis komt daar veel bij kijken. Je wil het allerliefst zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Tijdens een opname gebeurt er vaak veel en krijg je veel informatie, het is dus eigenlijk echt noodzakelijk er als ouders samen te kunnen zijn. Er komt veel op je kleintje af en alle indrukken van verschillende dokters, verpleegkundigen, onderzoeken of behandelingen zijn zwaar voor ze. Het is dus van enorm belang dat ze tijdens dit alles degene om zich heen hebben die ze die vertrouwde hand, bekende stem en rustgevende knuffel kunnen bieden. En dat zijn in de meeste gevallen toch echt de ouders.

Ten eerste moet je dit dus met je werk zien te regelen. Wij hebben daarin geluk, ik werk niet en op Axel zijn werk denken ze goed mee en dus zijn we tot nu toe bijna altijd samen bij Jens geweest. Dit heeft hij ook nodig want de veiligheid en het vertrouwen wat hij daarbij krijgt kunnen alleen wij hem bieden.

Dan het verblijf, tot de laatste opname heeft 1 van ons samen met mijn moeder in het Radboud hotel gelogeerd. Mijn moeder kan er tot nu gelukkig altijd bij zijn zodat Axel en ik af en toe ook toekomen aan gesprekken die we liever niet met Jens erbij voeren, of aan gesprekken met artsen waar we even alle aandacht op moeten richten. Het Radboud hotel dus. Op zich is daar niks mis mee. Je hebt een mooie kamer en een gedeelde, iets minder mooie, badkamer. Alleen zijn de kosten vrij hoog en, in ons geval, niet vergoed. We betalen daar 60 euro per nacht, tel daar parkeerkosten voor een week bij op en bedenk dan dat je ook eten moet kopen in het restaurant van het ziekenhuis.. Een behoorlijke kostenpost die we niet vol kunnen blijven houden.

Tijdens zijn laatste opname mochten we kennis maken met het Ronald McDonald huis Nijmegen. En wat is dit een geweldig, maar vooral noodzakelijk, initiatief. In tegenstelling tot het hotel wat in het ziekenhuis zit, ademt dit huis een vertrouwde en huiselijke sfeer waar je even kan ontsnappen aan het hele ziekenhuis gebeuren. Je bent op loopafstand van je zieke kind en weet dus dat je op ieder moment heel snel bij hem kan zijn. Dat geeft rust en dat is ook nodig, want zonder die rust raak je ook niet opgeladen. Er zijn verschillende huiskamers, een wasruimte en een grote keuken waar je kast en koelkast ruimte hebt. Hier kun je ook gewoon koken en ben je dus niet verplicht duur te eten in het ziekenhuis restaurant. Parkeren is hier gratis en je kamer is prachtig, met een eigen, schone en mooie badkamer. Zo 1 waar je wel even lekker gaat douchen, wat ik in het hotel bij voorkeur zo snel en zo weinig mogelijk deed.
En dat voor 15 euro per nacht, wat nog te doen is aangezien een ziek kind hebben om zich al duur genoeg is.

Het feit dat ik ergens kon zijn waar ik me fijn voelde, zonder dat het een financiële last met zich mee bracht en wetende dat ik altijd zo bij Jens kon zijn, heeft me erg geholpen. Je zit daar met allemaal ouders in ongeveer hetzelfde schuitje, als je er behoefte aan hebt kun je met elkaar praten en steun geven en krijgen maar wil je dat niet is er ruimte genoeg je daar voor terug te trekken. Eventuele broertjes en zusjes kunnen ook gewoon daar verblijven zodat gezinnen niet uit elkaar gehaald worden als er een kind ernstig ziek is. En dan heb je op de afdeling van het ziekenhuis ook nog een Ronald McDonald huiskamer, die ook weer verzorgt wordt door vrijwilligers. Die je op de afdeling zelf ook nog de kans biedt af en toe even te ontsnappen aan de hectiek, door op de bank een kopje koffie te drinken bijvoorbeeld.

Het Ronald McDonald kinderfonds krijgt geen subsidies en moet het hebben van sponsors, donateurs en vrijwilligers. Die vrijwilligers werken daar van half tien tot half tien en staan voor alle vragen en een luisterend oor voor je klaar. Ik heb hier zoveel respect voor! Deze mensen doen dit echt met hun hart en dat voel je als je daar bent. Een overnachting voor 1 gezin kost het huis ongeveer 60 euro, en voor het verblijf betaal je dus maar 15 euro, wat dus eigenlijk niets is.

Tijdens mijn verblijf daar had ik al het gevoel iets terug te willen doen. Ik wil kunnen helpen om dit voor ons en vele andere gezinnen in Nederland nu in de toekomst mogelijk te blijven maken. Een dank voor al deze vrijwilligers in al die verschillende huizen die steeds weer belangeloos in de weer zijn zodat ik als ouder die nachtzoen kan geven aan mijn zieke kind. Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders, en de ouders niet zonder het kind.

Nu dacht ik zelf aan een donatie, maar hoe mooi zou het zijn als ik een iets groter bedrag zou kunnen doneren door onze handen ineen te slaan? Het hoeft niet veel te zijn, maar zoals de vele handen van de vrijwilligers samen bergen werk verzetten, kunnen wij misschien samen met kleine bedragen een mooie bijdrage leveren. Ik wil jullie dus vragen om te helpen. Help mij deze stichting te helpen, en daarmee alle zieke kindjes en diens gezinnen die zij daar weer mee kunnen helpen. Want samen staan we sterker dan alleen, toch?

Het hoeft niet veel te zijn, alle kleine beetjes helpen! En omdat wij dankbaar zijn dat jullie willen helpen zullen wij onder alle mensen die iets doneren een klein bedankje verloten, omdat je niet alleen het Ronald McDonald huis steunt, maar ons daarmee ook! Like daarvoor onze Facebook pagina want daar zal ik de winnaar bekend maken!

Om commissies en verwerkingskosten over de donaties te voorkomen hebben we gekozen een link naar een betaalverzoek te maken. Wij willen namelijk dat álle donaties ook daadwerkelijk aankomen bij het Ronald McDonald kinderfonds, in plaats van sites te moeten betalen. Iedere bijdrage, hoe klein ook, telt!

Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders!

Wil je doneren? Dat kan via onderstaande link:

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=jiouvCPXBj59jDbrT6KFTbNVtKvw5GQB

Kans maken na je donatie op het bedankje? like onderstaande Facebookpagina:

https://m.facebook.com/onzekleineheld/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s