Wij samen

Wij samen. 1 team, 1 taak. Altijd.

We leerde elkaar kennen en werden stapelverliefd. Zo’n liefde waar je van weet dat het voor altijd is. Het ‘En ze leefde nog lang en gelukkig’ soort liefde. Makkelijk en zorgeloos is het eigenlijk niet vaak geweest, maar toch bleek onze liefde keer op keer sterker dan alle tegenslagen.

Mensen vragen meer dan eens hoe onze relatie stand houdt onder deze omstandigheden. De enorme zorgen waar je beide op een andere manier mee omgaat, het chronische slaapgebrek wat je niet altijd vriendelijker maakt tegen elkaar, alles wat geregeld moet worden terwijl er altijd tijd ontbreekt, het regelmatig apart slapen zodat 1 van ons kan slapen en de ander voor Jens zorgt en het te vaak ontbreken van tijd als stel omdat onze rol als ouders alles van ons vergt. Toegegeven, niet de ideale omstandigheden voor een goed huwelijk. Toch hebben wij dat wel, kijken we elkaar regelmatig aan en concluderen dan dat we ondanks alles gelukkig zijn. Dat hoe slopend de situatie ook is, nog steeds onze liefde voor elkaar en voor Jens op de voorgrond staat. Dat we samen zijn, niet omdat we daar toen voor gekozen hebben, maar omdat we daar iedere dag opnieuw voor kiezen. Omdat we samen willen zijn.

Hoe we dat doen? Door een team te zijn. Samen te werken en elkaar te willen blijven begrijpen. We blijven áltijd in gesprek en we onthouden áltijd wat onze basis is. Want die basis is sterk, die basis is onze liefde. We herinneren elkaar er aan dat we niet boos zijn op de ander als we onredelijk zijn, maar dat we boos zijn op de situatie. We troosten elkaar en als een soort vanzelfsprekendheid wisselen we elkaar af. Wanneer het voor de 1 even niet meer gaat is de ander sterk genoeg om dat op te vangen, om vervolgens de rollen om te draaien. Verdriet mág er zijn. Want het is echt niet altijd gezellig en leuk, maar het is wel altijd samen. We kunnen nog steeds samen lachen, samen huilen, samen genieten en samen aanpakken. Samen lief en leed en samen in voor en tegenspoed. Ons gezin, waar we beide net zo hard voor gaan. Waar we alles voor zouden geven.

Wij samen. 1 team, 1 taak. Altijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s